Havnebadet
Lystbådehavnen
Døgnposten på hjørnet af Hans Hedtofts Gade og Carl Th Zahles Gade

Om Islands Brygge

Islands Brygge (ofte bare omtalt som Bryggen) er et byområde på den nordvestlige del af Amager nær det centrale København. Området er en del af bydelen Amager Vest.
Islands Brygge afgrænses mod nord af Stadsgraven, mod vest af Københavns Havn, mod syd af kolonihaveområdet Nokken og mod øst af Amager Fælled.
Der var pr. 1/1-2015 ca. 15.300 indbyggere i området, men der er siden opført en mange nye boliger i den sydlige del af området .

Islands Brygge er skabt ved gentagne opfyldninger siden 1880'erne af det lavvandede område mellem Amager og Sjælland syd for Langebro.
Den første opfyldning tættest på Langebro blev oprindelig brugt af Forsvaret til det nye tøjhus (tøjhus: et sted til opbevaring, vedligeholdelse og i et vist omfang fremstilling af militær udrustning), mens opfyldningerne syd for Ny Tøjhusgrunden blev brugt til boliger og opfyldningerne syd for Sturlasgade og Kigkurren til industri.
I den første halvdel af det 20. århundrede var den havnenære og den sydlige del af området præget af meget industri, bl.a. Dansk Sojakagefabrik  (se hele historien i dokumenterne nederst på siden).

I anden halvdel af århundredet blev disse industrier i stor stil nedlagt, og hen imod slutningen af århundredet var der mange tomme industribygninger.

Siden år 2000 er der foregået en omfattende nybygning på de gamle industri- og forsvarsarealer, så bydelen nu fremtræder med en blanding af mange ældre boliger og diverse butikker mod nord, nye boliger og kontorbygninger mod syd samt Islands Brygge Syd, som snart er færdigt med at blive omdannet fra nedlagt industri til nye boliger.
Langs havnen er Havneparken og Havnebadet samt en lille lystbådehavn blevet etableret.
I den sydlige ende af Islands Brygge etableres i løbet af 2017 en lille vig, hvor der bliver badestrand på den nordlige side.

Læs evt. mere om Islands Brygge her:   http://da.wikipedia.org/wiki/Islands_Brygge

Se også kortene nederst på siden - især det fra 1899 som viser området før opfyldningen af området begyndte.

Lidt om lokalområdet 

Islands Brygge har eget apotek, bibliotek, havnebad samt kulturhuset.

Der er skole, adskillige børneinstitutioner til alle aldre, flere legepladser og en del cafeer og restauranter, flere supermarkeder samt mange små hyggelige butikker.

Idrætgrene som håndbold, basketball og badminton kan dyrkes i den nye idrætshal, som ligger ved 'Skolen på Islands Brygge' på Artillerivej 57.

Havnebussen og flere buslinier betjener området, ligesom metroen (M1) har station på hjørnet af Njalsgade / Ørestads Boulevard.

Der er fra Axel Heides Gård kun ca. 600 meter til Fisketorvet, 2,0  km til Hovedbanegården, ca. 2,5 km til Rådhuspladsen, små 5 km til Fields  og knap 10 km til lufthavnen. 

Efter nedlæggelsen af posthuset har Havnestad fået en 'Pakkeboks'-automat, hvor pakker kan leveres til, og hvor du kan hente dem, når du har tid. Automaten er placeret på hjørnet af Hans Hedtofts Gade og Carl Th Zahles Gade - knap 250 meter fra enden af J.C. Christensens Gade.  Du skal oprette dig som bruger på Post Danmarks / Post Nords hjemmeside (eller via deres app) - så er du klar. 

Om Amager Fælled

På den anden side af bebyggelserne langs Artillerivej ligger mod øst det store naturområde Amager Fælled, hvortil der bl.a. er indgang lige overfor Axel Heides Gade og ud for den grønne kile.
I 2014 blev der anlagt en asfalteret cykelsti, som fører over fælleden til Ørestads Boulevard. 

Læs evt. mere om Amager Fælles her:  http://da.wikipedia.org/wiki/Amager_F%C3%A6lled 

Kontakt

Kontakt bestyrelsen

Benyt formularen hvis du har et spørgsmål eller vil sende en besked til bestyrelsen
 - ellers skriv en mail til:  axelheides@gmail.com  

Brug IKKE formularen til henvendelser, der haster, da der kan gå flere dage, før bestyrelsen ser mailen eller kan svare.
Mails sendt direkte til et bestyrelsesmedlem kan også forblive ubesvaret på grund af længere tids fravær - f.eks. forretningsrejse, ferie, sygdom m.v.

Opringninger til bestyrelsens medlemmer bør normalt kun ske i tidsrummet

         mandag til fredag mellem kl. 10,00 og kl. 17,00.

NB:  Hanne Götzsche vil dog helst kontaktes inden kl. 10,00 eller efter kl. 18,00

Henvendelser i weekenden bør kun ske ved nødstilfælde som f.eks. oversvømmelse fra køkkenvask o.l.

Felter med * skal udfyldes.

Philip Nielsen
Bestyrelsesmedlem

Lotte Marholt
1. suppleant

Mogens Bentin
Næstformand

Tlf: 53 56 36 02

jeannebentin@brygge.dk

2C, 5. tv.
Valgt for 2 år i 2013 og 2015
Genvalgt i 2017 for 2 år
Formand fra 1/3-2018
Næstformand fra 1/5 2018

Hanne Götzsche
Bestyrelsesmedlem

Tlf: 20 98 94 10

hanne.goetzsche@gmail.com

2A, 4. th.
Valgt suppleant i 2015
Valgt i 2016 for 2 år

Jørgen Meinecke
Bestyrelsesmedlem

Tlf: 88 38 74 89 / 20 55 85 19

jorgenmeinecke@hotmail.com

2B, 6. th.
I bestyrelsen 2010-2016
Valgt igen 2017 for 2 år

Judith Weberhofer
Formand

weberhofer.judith@bcg.com

Valgt i 2017 for 1 år